Розслідування журналістів «Викривача» «Медичний детектив, або «Доктор і його Хаус» пролило світло на статки головних лікарів і керівників провідних лікувальних установ м. Києва. Сотні тисяч доларів і десятки мільйонів гривень готівкою, автівки бізнес-класу, квартири та багатоповерхові вілли в елітних районах. І всі медики як один запевняють, що все це вдалося збудувати-купити-заощадити. Хоча 250-300 тисяч гривень доходу на рік, які вони офіційно задекларували, не вистачить, щоби придбати і десяту частину переліченого.

Проте не всі керівники столичних лікувальних закладів готові показати, чим насправді володіють. Дехто старанно приховує своє майно. До прикладу, головний лікар Олександрівської клінічної лікарні м. Києва Людмила Антоненко. Її дохід 2016 року склав 555 989 грн. Це вся зарплата головного лікаря та платня наукового співробітника за сумісництвом. Також пані Антоненко задекларувала 143050 грн. на рахунку у «Приватбанку» – і все: ані квартири, ані автомобіля.

Проте журналісти «Викривача» показали автомобіль марки Mitsubishi Pajero Wagon 2008 року випуску.

Це власність 29-річної доньки Людмили Антоненко, та головний лікар Олександрівської лікарні користується ним і не вносить у декларацію.

«Українська антикорупційна асоціація» звернула увагу на цю кричущу зневагу антикорупційного законодавства і провела власну перевірку фактів. Виявилося,  що відображена Антоненко Л.П. інформація у декларації за 2016 рік містить недостовірну інформацію. На цій підставі «УАА» звернулася у Національне агентство з питань запобігання корупції із заявою про проведення повної перевірки декларації Людмили Антоненко.

Громадяни мають знати, що саме від них приховують. “УАА” уважно стежитиме за перебігом цієї справи й повідомить про результати повної перевірки декларації Людмили Антоненко.