Затримані за вбивство  героя Небесної Сотні журналіста Василя Сергієнка перебуватимуть під вартою до серединики липня 2018 року. Таке рішення ухвалила суддівська колегія Звенигородського районного суду Черкаської області 15 травня.

До суду у Звенигородці справа потрапила через розподіл в апеляційній інстанції. Судді Тальнівського районного суду, які 16 березня ухвалили рішення продовжити на 60 діб тримання під вартою шістьом обвинуваченим в організації та виконанні злочину, впродовж цього часу не зуміли розпочати розгляд справи. Спочатку відпустки суддів, потім дивовижна “пошесть” лікарняних і нарешті закінчення терміну повноважень одного судді з колегії знову підвели розгляд справи до критичної межі: без проведення засідання не буде обрано запобіжний захід, і запідозрені у вбивсті вийдуть на волю.
10 травня – менше ніж за тиждень до закінчення терміну утримання під вартою шістьох обвинувачених в організації та виконанні злочину – Апеляційний суд Черкаської області розпорядився передати справу Сергієнка до Придніпровського районного суду у Черкасах. Іще 8 травня 13 суддів цього суду могли брати участь у жеребкуванні. Та після рішення Апеляційного суду  області голова Придніпровського районного суду Віктор Угорчук повідомив, що колегію вже годі утворити.

Саботаж суддів не підтримали у Звенигородському районному суді. Суддівська колегія почала розгляд справи, хоч адвокати обвинувачених не з’явились. Суд залучив державного адвоката із Центру безоплатної правової допомоги, якому обвинувачені відразу ж заявили відвід.  Судді відмовили у задоволенні клопотання. Тоді адвокат заявив про відвід усьому складу суду. Після наради судді відмовили адвокату й оголосили рішення.

 

Оскільки на суд не з’явилися адвокати обвинувачених, останнім призначили державного захисника. Так, засідання після тривалої перерви продовжилося.Близько 22.00 суд продовжив термін тримання під вартою на 60 діб обвинуваченим у #СправаСергієнка.

Gepostet von Надросся am Dienstag, 15. Mai 2018

Затримані перебуватимуть під вартою у Черкаському слідчому ізоляторі до 13 липня 2018 року. Суд продовжить розгляд справи 14 червня.

Нагадаємо, Василя Сергієнка викрали із власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський 4 квітня 2014 року. Наступного дня закатоване тіло журналіста знайшли у Виграївському лісі поблизу молодіжного центру “Модус”, який належить одному з місцевих багатіїв, нардепу Геннадію Бобову, злочинну діяльність якого викривав журналіст. В організації викрадення, катуванні та вбивстві Василя Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримали впродовж 2015-2017 років.