Спробу звільнити убивць героя Небесної Сотні Василя Сергієнка зірвано! Після звернення “Української антикорупційної асоціації” до генерального прокурора підозрювані у скоєнні злочину проти журналіста залишені за ґратами. 16 березня 2018 року колегія суддів Тальнівського районного суду Черкаської області ухвалила рішення продовжити на 60 діб тримання під вартою шістьом обвинуваченим в організації та виконанні злочину.

Як відомо, Василя Сергієнка викрали із власного будинку в місті Корсунь-Шевченківський 4 квітня 2014 року. Наступного дня закатоване тіло журналіста знайшли у Виграївському лісі поблизу молодіжного центру “Модус”, який належить одному з місцевих багатіїв, нардепу Геннадію Бобову, злочинну діяльність якого викривав журналіст. В організації викрадення, катуванні та вбивстві Василя Сергієнка підозрюють Вадима Мельника, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Максима Русіна та Романа Недибалюка, яких затримали впродовж 2015-2017 років.

Замовником убивства вважають народного депутата та бізнесмена Геннадія Бобова – підозрюваний в організації злочину Вадим Мельник працював у нього начальником охорони. Але давати покази проти Бобова ні Мельник, ані його поплічники не квапляться. Адже впливова людина, вочевидь, обіцяла організувати процес їхнього звільнення.

На засіданні 18 січня 2018 року колегія суддів Соснівського районного суду ухвалила тримати підозрюваних під вартою до 19 березня. Проте вже 16 лютого судді заявили про самовідвід. Справу Сергієнка відтак передали до Черкаського районного суду, але її розгляд там не розпочався: судді дивним чином синхронно пішли на лікарняні та у відпустки. Через відвертий саботаж суддівського корпусу виникла реальна загроза звільнення обвинувачених в убивстві вже опівночі 19 березня, бо в жодному суді першої інстанції не було розглянуте клопотання про продовження запобіжного заходу.

Зважаючи на критичний стан розгляду справи, наприкінці лютого представники ГО “Українська антикорупційна асоціація” разом із удовою журналіста Валентиною Сергієнко терміново звернулися до генерального прокурора Юрія Луценка.

“Спільні дії громадськості та правоохоронців дали результат. Генеральний прокурор узяв справу під особистий контроль. ГПУ терміново доклала зусиль, щоби засідання у справі Сергієнка відбулося. Справу передали у Тальне 14 березня, а за два дні суддівська колегія провела засідання. Злочинний план, зрежисований впливовою людиною, що опікується долею затриманих, зламано: за клопотанням прокурорів, підозрюваним в убивстві Сергієнка продовжено тримання під вартою на 60 діб. “Українська антикорупційна асоціація” разом із громадськістю пильно стежитиме за перебігом розгляду справи, аж поки виконавці та замовник злочину не отримають заслуженого покарання”, – заявив президент громадської організації Дмитро Гамаш.

За словами побратима Василя Сергієнка, громадського активіста Олега Собченка, судді Тальнівського райсуду повелися як чесні та непідкупні.

“Судді залишилися вірними присязі. Вони  ухвалили рішення, яке відкриває дорогу до довічного ув’язнення, на яке затримані заслужили за свій звірячий злочин. Бажаю також, щоби місце у клітці поряд із ними зайняв і їхній “пахан” Бобов”, – зазначив Олег Собченко.

Наступне судове засідання у справі Василя Сергієнка призначене на 13 квітня 2018 року.