Убивці героя Небесної сотні, журналіста Василя Сергієнка через кілька тижнів можуть вийти на свободу! Голова “Української антикорупційної асоціації” (“УАА”) разом із вдовою журналіста – Валентиною Сергієнко – провели зустріч з Генеральним прокурором, поінформувавши Юрія Луценка про цю ганебну ситуацію.

Є ризик, що вбивцям Сергієнка не подовжать запобіжний захід – і вони опиняться на волі вже через два тижні! Річ у тому, що захист звинувачених в убивстві домігся відводу складу суду. А нова колегія суддів іще не сформована.

Удова та “УАА” отримали обіцянку, що Генеральна прокуратура зробить усе, щоб цього не сталось.

Після затримання організатора злочину пройшло вже 10 місяців, проте справа не зрушила з місця ні на крок. Одним з першочергових кроків Генеральної прокурори стане клопотання про перенесення справи із Соснівського районного суду м. Черкаси в інший суд, адже очевидним є затягування розгляду справи суддями цього суду.

На лаві підсудних зараз перебувають тільки виконавці та організатор злочину. Але Юрій Луценко повідомив, що у слідства є чіткий план дій, як нарешті отримати докази щодо замовника вбивства.

Треба зауважити, що в суспільства вже давно не має сумнівів, що за злочином стоїть колишній “регіонал”, бізнесмен і народний депутат Геннадій Бобов. Але ані затриманий начальник охорони депутата, що організував вбивство, ані виконавці вперто не хочуть називати прізвище замовника.

Зазначимо, що за словами Юрія Луценка, Генеральна прокуратура паралельно активно розслідує і справу про незаконне збагачення латифундиста-корупціонера Бобова. І незабаром у цій справі може бути гучна новина: Юрій Луценко заявив, що справа про незаконне збагачення Бобова має перспективу.

Торік завдяки діяльності Генеральної прокуратури на лаві підсудних опинилось рекордна кількість убивць, ґвалтівників, злодіїв – засуджено близько 80 тисяч злочинців. Сподіваємось, що завдяки спільним зусиллям ГПУ та громадянського суспільства, попри шалений політичний тиск різних впливових політичних груп, на лаві підсудних цього року опиниться і Геннадій Бобов.